Parteneriat

Infiintata prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, din initiativa lui Nicolae D. Xenopol, Ministrul Industriei si Comertului, sprijinit de un grup de tineri economisti formati la universitati prestigioase din Germania, Franta si Anglia, Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale a fost prima institutie de invatamant economic superior din România.  Academia de studii economice din Bucuresti, în calitate de solicitant, dispune de experiența și capacitatea necesară de a coordona și implementa proiecte POSDRU de tip grant, finanțate din FSE – derulând in perioada 2007-2013 un număr de 55 de astfel de proiecte, dintre care 27 in calitate de beneficiar si 28 in calitate de partener.


Universitatea de Vest din Timișoara reprezintă o instituție de invatamant superior cu o bogata experienta in oferirea programelor de formare a resurselor umane si de cercetare stiintifica, aceste programe fiind recunoscute la nivel national dar si international. Acest lucru este stipulat in Carta Universitatii, conceputa ca un document cadru de sustinere si promovare a propriilor norme, valori si standarde academice. UVT oferă posibilitatea participării la formarea resurselor umane in 11 domenii, iar la nivelul fiecarui domeniu existand mai multe specializari, de la domenii vocationale (arte, muzica, teatru, sport, teologie), sociale (sociologie, psihologie, stiinte politice), economice, filologice, pana la stiinte exacte (matematica, informatica, fizica, chimie).

 

Universitatea Babeş-Bolyai este cea mai mare universitate publică din România, o universitate comprehensivă de cercetare avansată și educație, recunoscută ca instituție academică de elită pe plan național, cea mai bine plasată universitate românească în clasamentele internaționale, cu obiectivul asumat de a face parte din grupul celor mai bune 500 de universități din lume. Globalizarea reprezintă o provocare majoră pentru învățământul universitar, nu doar din cauza tipului de competiție pe care îl generează, ci și fiindcă obligă universitățile să dezvolte curricule prin care expertiza tehnică specifică unui domeniu de studii să fie dublată de competențe culturale. Acest tip de competențe au devenit esențiale pentru utilizarea adecvată a cunoștințelor tehnice în contexte și cadre sociale extrem de diverse. UBB are în structura sa 21 de facultăţi, formate din 91 de departamente, 12 extensii universitare și peste 50 de institute și centre de cercetare. Prin programele sale, şcolarizează aproximativ 42.000 de studenți. UBB oferă programe de studii universitare de doctorat prin intermediul a 25 școli doctorale, acoperind 29 de domenii de doctorat.